Barcode Architects
Bureau for Architecture
and Contemporary Design

COLLECTIEGEBOUW MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Barcode Architects_Boijmans Museum_cpyright Iwan Baan  (1)

COLLECTIEGEBOUW MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

In collaboration with Harry Gugger Studio.

Barcode Architects and Harry Gugger Studio collaborated on designing a new collection building for the Boijmans van Beuningen Museum. The design responds unequivocally to the rich layered urban location and is characterized by a creative and contemporary transformation of the Dutch archetype ‘Pakhuis’, comparable to a warehouse.

Location

Rotterdam, the Netherlands

Client

City of Rotterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Stichting De Verre Bergen

Year

2013

Status

Competition

Size

14.000m²

Category

Public building

Collaborators

Harry Gugger Studio (partner architect), ABT (MEP/services, structure)

Team
Black arrow to the bottom Black arrow to the top

Dirk Peters, Caro van de Venne, Hendrik Bloem, Franz Greenwood, Carmen Largacha, Lucile Dugal, Jakub Smiech, Robbert Peters

Team HGS: Harry Gugger, Alisdair Graham, Coryn Kempster, Alice Loudon