Barcode Architects
Bureau for Architecture
and Contemporary Design

VOLT OFFICES

BARCODE_VOLT_03_copyrightWAX

VOLT OFFICES

VOLT OFFICES a high-quality and unique working environment that is efficiently integrated into the urban environment. The seemingly simple volume is folded inwards at a number of points, creating cuts in the volume that are filled with large terraces. The transparent double-height plinth makes the activity in the building visible and strengthens the relationship between inside and outside.

Location

Eindhoven, the Netherlands

Client

SDK Vastgoed BV

Year

2017 - ongoing

Status

Design development

Size

4.900m²

Category

Office

Collaborators

Aveco de Bondt (structural engineering), Huisman & Van Muijnen (installations), SDK Bouw (structure)

Team
Black arrow to the bottom Black arrow to the top

Dirk Peters, Tjeerd van de Sandt, Robertus de Bruin, Bjorn Benschop, Albert Dijk, Frederico Marques, Andrea Durante, Sebastiaan Blommenstein, Duc Ngo, Ruggero Pedrini

The design explicitly does not opt for a hard separation between the two organizations, but instead focuses on strengthening the synergy between the two companies. Users can meet at the central reception, in the restaurant or for an informal meeting on the terraces. The double-height grandstand stairs can be used for larger and more informal events for both organizations.

The facade of VOLT is characterized by a strong vertical articulation. At first glance, the facade appears to be the same on all sides, but subtle variations in materials and elaboration create a dynamic facade image all around. The distance between panels varies on all sides of the building, and the cuts have a differentiated materialization.

The goal
was to create a particularly flexible and contemporary building that merges fully with the immediate environment and also radiates the energy and ambition of the Brainport tech region.
The subtle
yet powerful design is surprising and timeless and creates an exciting spatial synergy between interior and landscape. The result is a compact and innovative office concept where you proudly want to work. An energizing working environment — that is VOLT.